vineri, 12 octombrie 2018

Cronică de cenaclu: Dragostea e un proiect care te poate costa viața




Poemele citite de Anca Șerban Gaiu vinerea trecută au câștigat mai degrabă prin imperfecțiune. De data asta, ceea ce ar fi părut a fi un dezavantaj a jucat în interesul autoarei. Totuși, perfecțiunea nu e umană, iar nereușitele, de multe ori, umanizează. Poezia e scrisă de oameni, care au nostalgia verii petrecute la mare sau care declamă, precum Anca, că iubirea e doar o formă de manipulare. După cum puteți citi mai jos, colegii de cenaclu au realizat treptat, pe parcursul serii, că au în față un grupaj foarte bun. O lecție frumoasă. Mulțumim, Anca!
"Ultima mașină de scris" e cea mai bună poezie. Parcă îl văd pe Hemingway. Se aude muzica ce bântuie. E reușit total. În celelalte sunt vârfuri, dar e un amalgam. Sunt mai puțin realizate decât de obicei. (Victor Cilincă)
E ultima muzică a orchestrei pe care a ascultat-o și ne-o împărtășește. Apreciez imaginile strânse în derularea șerpuitoare a ultimilor gânduri.(Mihaela Brumar)
A venit cu motorul bine ambalat, dar cu frâna de mână trasă. Prea cuminți. Câteva distorsiuni. Plăcute! (Iulian Mardar)
Am identificat versuri cu pretenții de aforism. (Paul Budeanu)
Apreciez mult muzica din poezii, o recunosc. În fiecare poezie există ceva frumos. Plutește o tristețe pudrată în fiecare poem. Te felicit. (Carmen Neacșu)
Îmi plac imaginile, mi-au dat o stare profundă. (Valentina Marica)
Mi-au plăcut foarte mult. Sfârșitul primei poezii întoarce totul. Metafora e simbolică, nu vizuală. (Ovidiu Vrânceanu Victor)
M-a cucerit. E un grupaj inegal, dar fermecător prin imperfecțiuni. O atmosferă noir, de tristețe. (Marius Grama)
Mi-a plăcut grupajul. Poezia-vulpe a reușit să o fure pe rățușca Anca. E super. O îmbinare de Thanatos și un Eros familist. Felicitări! (Adi Secară)
Vineri, 12 octombrie, ora 18,00, la sediul "Viața liberă", va citi Matei Leonard.
Andrei Velea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu