vineri, 7 decembrie 2018

Cronică de cenaclu: Povestire și jurnal de lectură


Ceea ce practică autorul textelor prezentate în cenaclu, prozatorul Ioan Gh. Tofan, e un fel de jurnal de lectură. Uneori e mai apropiat de o recenzie clasică de carte, alteori devenind un fel de repovestire a textelor citite. Autorul adaugă și propriile povestiri, împletindu-le cu cele ale autorului prezentat, adăugând savoare sau completând anumite detalii. Îi mulțumim prozatorului Ioan Gh. Tofan pentru lecturile prezentate. Invită la lectură!
Admir neastâmpărul domnului Tofan de a citi. În vremurile noastre e o chestie rară. Citește și își consemnează lectura. E frumoasă atenția față de meseria de marinar. (Gabriel Socolov)
Am remarcat tonul șugubăț în care amestecă propriile amintiri cu cele ale autorului. Uneori sunt binevenite, aducând lămuriri suplimentare, de ordin tehnic. (Paul Budeanu)
E o surpriză plăcută Tudose Tatu. Despre cartea lui Nicolae Bacalbașa: cărțile de călătorie pe mare sunt agreabile. Trebuie citită! (Nelu Păcuraru)
Ritmul bun, parantezele binevenite. Un editor bun poate repara orice. (Andrei Leonte)
Nu sunt nici critici literare, nici povestiri. Prima e o recenzie. A doua m-a pus în încurcătură. Nu știu cum s-o apuc. Critica ar fi interesantă. (Iulian Mardar)
Vineri 7 decembrie, ora 18,30, membrii cenaclului sunt invitați la Librăria "Humanitas" din Galați, unde va fi lansat romanul "#Agora. Democrația nu a fost niciodată mai sexy!", de Andrei Velea. Invitat special este Alexandra Teodorescu. Întâlnirea va fi moderată de Doru Căstăian.
Andrei Velea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu