marți, 5 noiembrie 2013

a simți- simțire, a trăi-trăire


foto: a. g. secară
 
"și doar lui Grișa/ câinele lup/ îi era dor/ doar Grișa urla/ după sufletul de sinucigaș al lui Paul/ prietenul nostru/ aici pe plajă făceam/ un foc uriaș/ cântam la chitară/ în noapte târziu râdeam/ râsul lui era cel mai zgomotos"

( Anca Șerban-Gaiu, Marină)

 

            După cum s-a anunțat, vinerea trecută a citit Anca Șerban-Gaiu. Pentru că a fost o prezență de zile mari, notez cronica de cenaclu într-o formă fixă.

            Andrei Velea : "La prima impresie, există o tendință de explicitare, dar sunt și locuri în care surprinde, pasajele acestea sunt prea izolate, ar trebui un pic mai mult nerv, sunt și efecte interesante, de exemplu, diafanul adus prin diminutive alăturat de combinatul siderurgic."

            Ion Avram :" Textele au proprietatea de a conține bucăți de trăire care sensibilizează pe cineva funcție de stare, sunt construite pe elemente trăite, cunoscute, merg foarte puțin pe simbolistică, o găsesc pe Anca așezată în aceste texte, dar un pic mai subtilă și mai înaltă."

            Marius Grama : "Îmi place cum scrie, dar nu-mi rămîn versurile în minte, poate ar fi bine să fie un pic mai agresivă, mă face să-mi construiesc imaginile, e o poezie prea cuminte cu o notă de melancolie. "

            Matei Leonard : "La prima vedere, textele arată foarte bine, au o frumusețe, dar nu duc la nimic."

            Stela Iorga : "Nu suferă de o lipsă de imaginație. Nu înțeleg de ce s-a trecut de la o lungime medie la o lungime mare a textului în care se pierde coerența logică. Efectele exotice sunt ca niște flash-uri unite, nu fac bine pe distanțe mari. Au ajuns la mine doar anumite oaze, sfătuiesc mai multă temperanță."

            Nicoleta Onofrei : "Un creator de imagine consacrat, numele folosite în texte nu consolidează identități."

            Laurențiu Pascal : "Încearcă să aducă o poveste și de aceea se vede un pic mai mult, reușește să creeze și cadrul, imaginația ei este un atu."

            Ciprian Mandache: "O ambiguitate pusă bine, îmbină emoțiile, a transmis un mesaj prin imagini."

            Octavian Miclescu: "Nu prea e în regulă folosirea titlurilor consacrate (emoție de toamnă), o imagine încearcă să o știrbească pe alta, îmi plac unele artificii, o imaginație debordantă."

            a. g. secară: " Se simte bine când scrie, e o formă de rugăciune,textele au o bogăție sufletească, dar trebuie să fii atent cum etalezi bogăția."

                                                                                                A consemnat Simona Toma

 

P.S. Vineri, 8 noiembrie a.c., tot la orele 18 trecute fix, la sediul Cotidianului "Viaţa Liberă", Marius Chiru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu