vineri, 14 martie 2014

Cronica întârziată




            Pentru că al nostru cronicar de serviciu, din motive bine întemeiate, s-a pierdut probabil în neantul inspiraţiei, voi încerca o reconstituire a şedinţei de săptămâna trecută.
          Anca Şerban-Gaiu a citit texte proaspete şi special scrise pentru următorul volum din colecţia de poezie cArtESENŢE. Cei prezenţi, Ion Avram, Octavian Miclescu, Andrei Velea, a.g. secară, Tudor şi Carmen Neacşu, Ana Maria Panagatos, Marius Grama şi mulţi alţii, şi-au exprimat părerile într-un mod încurajator recunoscând amprenta deja cunoscută şi consacrată a fanteziei bogate, a „creatorului de imagini”, cum spunea Nicoleta Onofrei la o altă lectură a autorului. S-a discutat pe marginea unui posibil titlu al acestei cărţi-simbol; discuţii care au continuat şi în a doua parte a şedinţei, pentru că se ştie că titlul trebuie îndelung căutat. Deconspir, cumva, în avanpremieră eventualul titlu în forma de „j-peguri”.
          Acestea fiind scrise, închei cronica întârziată precum întârziatul Ancăi la şedinţe (probabil că şi situaţia de faţă face parte din poezia ei), semnez şi redau mai jos un text dictat prin telefon.

                                                                             Simona Toma

„Să-ţi desenezi/ În fiecare zi conturul/ Un exerciţiu binevenit/ Printre rufele înşirate la uscat/ Mormanele de vase murdare din bucătărie/ Să baţi aerul repede/ Alungând cu degetul/ Norii/ Din cafea” (Anca Şerban- Gaiu)

P.S. Astăzi, la orele 18,00, la sediul Cotidianului Viaţa Liberă, va citi Paul Budeanu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu