miercuri, 25 mai 2011

SUCCES, SERILOR ANTARES!

Înainte de obişnuita cronică de cenaclu, semnalăm şi noi faptul că, vineri, la ora 17, în localul restaurantului SERAFIN (fostul Club CFR), se va da startul Festivalului Internaţional de Literatură „Serile de poezie ale revistei ANTARES – ediţia a XIII-a – Galaţi – Brăila – Sulina – 2011, care se va desfaşura sub bagheta poetului Cornel Antoniu – Preşedintele Uniunii Scriitorilor din România – Filiala Galaţi – Brăila. Membrii Cenaclului Noduri şi Semne vor urmări, ca la toate celelalte ediţii, cu bucurie şi cu interes lucrările festivalului.

Succes, ANTARES!

(...) Mirosea a flori neştiute şi a năzuinţă, obiectele nu erau ordonate, neavând timp pentru ele. Pereţii erau calzi şi înăuntru nu semăna a cuşcă, nici a cetate, totul era proaspăt şi viu.

Era o casă de suflet şi nu una în care să te ascunzi. Puteam să şi zbor, nu mă împiedicam de nimic. Fireşte, cum ai fi putut visa, dacă ai fi avut prejudecăţi? Şi totuşi, din bibliotecă sau din camera de zi, venea uneori câte o ameninţare ascunsă, ca un semn necunoscut. Nu aveai televizor, nici radio, nici telefon. Pe rafturile mici, licăreau cristale şi pagini scrise. (...)

(Mădălina RaduO pasăre)

La întâlnirea de săptămâna trecută, Mădălina Radu ne-a prezentat cinci texte de proză scurtă ultrascurtă, pe alocuri, primită cu şovăială - putem spune chiar cu îngăduinţă – de membrii cenaclului. Mădălina Radu este elevă în clasa a IX-a la Liceul Emil Racoviţă din Galaţi şi pare a fi un viitor membru al cenaclului promiţător întru ale literaturii.

„Mici tentative de literatură; sensibilitate şi lirism în aşteptarea realizării literare; observaţia este valabilă şi la nivelul structurii; încercări, tentative – şi atât; timpul va decide.” (Stela Iorga)

„Textele par scrise de cineva care, ori a păţit o dezamăgire, ori urmează s-o păţească; o aglomeraţie de adjective care nu este îngrijorătoare pentru nişte încercări pline de siropuri adolescentine.” (Ion Zimbru)

„Prea multe cuvinte mari, să depăşească expresia plată, să vizeze metafora; are lirism, dar nu are concentrare; să încerce poezia.” (Cristina Dobreanu)

„Prea mult retorism.” (Nicoleta Onofrei)

„Cred că are un ceva în sensul literaturii, dar mai cred că este sufocată de o avalanşă de trăiri; să fie mai inventivă; cred că poate să demonstreze că este o scriitoare.” (Sabina Penciu)

„Are multe sclipiri care sunt redate chiar literar.” (Elena Donea)

„O scriere naivă din jurnalul unui eu adolescentin.” (Laurenţiu Pascal)

Ion Avram

Vinerea viitoare (3 iunie), la ora 18,00, la sediul cotidianului Viaţa Liberă, va citi Tatiana Nona Ciofu.

(Relaţii privind activitatea cenaclului Noduri şi Semne – tel. 0746167284)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu