miercuri, 15 iunie 2011

VERSIFICAŢII ABRACADABRANTE

Sclavul măturând în faţa porţii, scotea din şanţ, valuri de praf. Provocând un aer poluant.

În drum caleaşca trasă de doi cai, se oprise-n faţa lui. Iar când uşa se deschide... sclavul cade la pământ.

O figură întunecată, în faţă i se-nfăţişează. Făcându-l astfel pe netot, vina să şi-o recunoască. De-năbuşeala provocată, sub soarele nimicitor.

Dar netotul îndrăzneşte şi comentează mai apoi:

„Stăpâne, a fost eroare! Pământul e de vină, că se împarte în bucăţele mici. A mea este doar vina, că îl mătur aşa cum pot, iar micile bucăţi, se-mprăştie peste tot.”

(Tiberiu CeapragaStăpâne, a fost eroare!)

„Texte cu iz de Evul Mediu; au oarecare muzicalitate care se trage de la intenţia de rimare.” (Gelu Ghemiş)

„Îi trebuie mai multă lectură; nişte versificaţii – şi nici acestea bune.” (Florin Buzdugan)

„Lipsă flagrantă de talent: n-au temă, n-au aşezare intelectuală, n-au idee, n-au structură; nimic la aspectul formal şi nici la cel intrinsec. Aberaţii! Să studieze până-i sar ochii din cap! Sau – să se lase. Abracadabrant!” (Stela Iorga)

„Prozele au idei interesante.” (Alexandru Maria)

„Unul sau două texte par scrise pentru o melodie hip-hop sau rap; infantil.” (Radu Dragomir)

„Nu şi-a găsit forma de exprimare; să scrie mai liber, să nu mai fie obsedat de formă; pare motivat.” (Anca Şerban Gaiu)

„Să insiste!” (Tudor Neacşu)

Ion Avram

Vinerea viitoare, la ora 18,00, la sediul cotidianului Viaţa Liberă, citeşte Ştefan Ciobanu.

4 comentarii:

  1. Stela ai fi putut fi putin mai indulgenta, nu cred ca toata lumea s-a nascut asa inteligenta ca tine. Urat din partea ta sa faci un astfel de comentariu la prima aparitie a sa in cenaclu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Domnule Ceapraga, bănuiesc că nu aţi citit de prima dată ce aţi ajuns la cenaclu. Aţi venit o dată sau de două ori înainte,timp berechet să vă daţi seama că şedinţele de cenaclu se consemnează într-o cronică, cronica este publicată pe blog, în ziar etc. Odată ce aţi decis să citiţi în cenaclu înseamnă că aţi fost de acord ca lumea să îşi spună părerea, cronicarul să consemneze ce se spune despre textul dvs. şi, implicit, ca ea să fie publicată. Dacă nu voiaţi să vă apară numele în ziar sau pe blog, nu trebuia să veniţi la cenaclu şi mai ales să citiţi. Nu v-a obligat nimeni. Nu avem nicio treabă cu dvs. Noi avem treaba cu activitatea de cenaclu. Dacă sunteţi şi dvs. acolo, noi nu avem nicio vină. Vom căuta, în schimb, preţioasele poze cu dumneavoastră şi o să le ştergem, dar cronica nu o putem şerge.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ironia dvs. ma lasa rece. Nu sunt niste poze pretioase, doar am simpla dorinta sa imi sterg trecutul de pe internet. Puteti pastra cronicile, ceea ce este destul de corect, ce sa petrecut nu poate fi si dat inapoi! Dar doresc doar pozele sa fie sterse, atat, restul nu ma intereseaza. Iar spre multumirea dvs, sa fiu si eu ironic in final, puteam sa le sterg si eu singur si cronici si poze, pentru ca securitatea pe internet este destul de slaba. Dar am rugat politicos administratia sa o faca! Va multumesc pentru intelegere

    RăspundețiȘtergere