(...)Bine, bine - gândesc, dar ştia oare cineva de aici că, după două ţigări trase înainte, mie mi se face foame? Ghiorăiturile din burtă îmi apretau creierul. Soarele stătea pe cer ca de ora 1 – ora mesei, a prânzului, adică: mirosul care vine din bucătărie, din cuptor, care susţine un puişor rumen la rotisor, cu multe şi diferite condimente, date pe sub aripioare, copănele. Cât de bine arată! Nici nu trebuie să deschizi uşa cuptorului ca să-l surprinzi în momentul coacerii – aş putea, chiar, deschide lumina dinăuntru. Şi, parcă, jaluzelele verzi din bucătărie, trase pe jumătate, prepară mirosul puiului ca un mister. Pleoapele - lăsate adineaori - le ridic acum şi rămân perplexă.(...)
(Claudia Samoilă – Nu mă zgâlţâi prea tare, fato!)
„Nu cred că a evoluat faţă de ceea ce ne-a mai prezentat; puţin cam disonantă; tema este picantă, curajoasă – dar nu m-a convins, deşi este mai ironică şi mai acidă. ” (Andrei Velea)
„Interesante pasajele descriptive.” (Elena Donea)
„Identific o latură nouă a Claudiei Samoilă – aceea de a fi mai îndrăzneaţă; un text bun; poate fi un stil al ei.” (Sabina Penciu)
„Modul de etalare a emancipării personajului – adolescentă de 18 ani – nu este susţinut peste tot în text; cred că poezia o avantajează faţă de proză; are condei; îi recomand să fie mai detaşată faţă de propria persoană; miza pe libertinaj mi se pare nereuşită.” (Cristina Dobreanu)
„Se axează prea mult pe descriere; serveşte totul pe tavă – nu lasă loc sugestiei; declicul poveştii se lasă aşteptat.” (Iulia Roman)
„Apar probleme la nivel ideologic/ideatic; par nişte scene din filmele americane cu adolescenţi.” (Radu Dragomir)
„Trecerea de la o idee la alta se face brusc – ceea ce presupune o personalitate cam alambicată; stilul nu mi s-a părut consecvent: satiricul contrastează cu prealiricul şi preaprofundul.” (Paul Berenştain)
„Reuşeşte să creeze imaginea unei tipese cu fonfleuri (adolescentă care se vrea dezinhibată); am o părere mai bună despre adolescenţi.” (Nicoleta Onofrei)
„O răfuială între personajul epic şi eul său; textul pare scris la prima mână, din fuga condeiului; un personaj extrovertit; o scriere alandala, de parcă a luat-o razna.” (Simona Toma)
Ion Avram
Astăzi, de la ora 18,00, la sediul cotidianului Viaţa Liberă, citeşte Alexandru Maria.
Bun titlul cu "fonfleuri"!... Excelent ales!
RăspundețiȘtergeredaca tot lasi un coment ca sa te simti bine macar semneaza sa stim cine esti;)
RăspundețiȘtergereNU las comment-ul "ca sa ma simt bine", ci ca sa semnalez o reusita lingvistica!!! E o diferenta de nuante, ton de adresare si de perceptie estetica. Din moment ce exista optiunea "anonim", care va este de fapt problema??? Ca nu semnez caragialian.. anonima??
RăspundețiȘtergere